به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از مهر: مهندس محمد جواد محمدي زاده عصر دوشنبه با حضور در غرفه مهر در نوزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري ها در گفتگو با مهر افزود: از اينکه مسائل و چالش هاي زيست محيطي به خوبي در مجامع بين المللي منتقل شده و سازمان ملل پروتکل ها و کنوانسيونهاي مربوطه اطلاعات کافي در خصوص مسائل و چالش هاي زيست محيطي ايران را دارند خيلي خوشحاليم.
به گفته وي، قطعا انتقال اين اطلاعات منجر به جلب توجه آنها و اختصاص منابعي از سوي آنها براي رفع اين چالش ها شده است.
رئيس سازمان محيط زيست اظهار داشت: مشکل اصلي تالاب هاي کشور ما از جمله درياچه اروميه، تالار پريشان، گاوخوني و هامون در حال حاضر تامين نشدن حقابه اين تالابها و يا به عبارتي بهره برداري هاي بي رويه و ناصحيح در بالادست اين تالابهاست که اجازه ورود آب به آنها را نمي دهد.
معاون رئيس جمهور تصريح کرد: تمام تلاش ما با همکاري نمايندگان مجلس در کميسيونهاي کشاورزي و برنامه و بودجه ، فراکسيون محيط زيست و کمک هاي بين المللي اين است که مشکل حقابه اين تالابها و بويژه درياچه اروميه را برطرف کنيم.
وي افزود: اما از آنجايي که براي احياء درياچه اروميه اقدامات گوناگوني بايد انجام شود که اصلي ترين آنها انتقال آب از ديگر حوزه هاي آبريز در کشور است به بودجه بسيار زيادي احتياج داريم. رقم 135 ميليون دلار کمک سازمان ملل که بخشي از آن به احياء درياچه اروميه اختصاص داده مي شود براي تمام اين اقدامات کافي نيست اما مي تواند تاثير مثبتي داشته باشد.
پيش از اين سرپرست برنامه توسعه و عمران ملل متحد گفته بود اين برنامه ظرف پنج سال از سال 2012 تا 2016 ، 235 دلار بودجه براي برنامه هاي توسعه اي در ايران اختصاص داده که از اين ميزان 57 درصد يعني 135 ميليون دلار به رفع چالشهاي زيست محيطي از جمله احياي درياچه اروميه اختصاص مي يابد.